آشنایی با کشاورزها و تولیدکنندگان محصولات عطر گیلان

آقا هادی

زنبوردار


آقا هادی 40 ساله که در زمینه تولید عسل طبیعی فعالیت داره. ایشون کل دوران فعالیتش در جهاد کشاورزی استان گیلان رو به کار روی زنبور عسل پرداخته. خودش میگه 9 سال اول فعالیتش رو برای تولید ملکه صرف کرده تا در تولید ملکه زنبور عسل خود کفا بشیم و این فعالیت ها بیشتر به صورت آزمون و خطا انجام می شده. تا اینکه بعد از 9 سال برای یادگیری و دانش اندوزی بیشتر به یک مرکز پرورش ملکه در کشور اتریش به نام (کارنیکا سینگل) رفتن و دانش پرورش ملکه رو کسب کردن. خودشون می گن بعد از 9 سال آزمون و خطا و زحمت زیاد تازه فهمیدم چقدر راحت تر می تونستم با زودتر رسیدن به این دانش، کار پرورش و خودکفایی ملکه زنبور عسل رو انجام بدم. آقا هادی در انجمن زنبور داران جهان (Apimondia) عضو هستن. این انجمن سالانه در کشور های مختلف دنیا کنفرانس برگزار می کنه و عضویت در این انجمن بستگی به زمینه و سوابق کاری افراد داره که از ایران 7 نفر در این انجمن عضو هستن. آقا هادی هم جز این 7 نفر هست. در این انجمن سالانه افراد از کشورهای مختلف به تبادل اطلاعات و تکنولوژی در زمینه زنبور داری می پردازن. ایشون به کشور های زیادی سفر کرده و به تبادل علم و تکنولوژی پرورش زنبور عسل پرداخته. در آفریقای جنوبی، کانادا، اتریش، آلمان، هلند و ... حضور داشته. در حال حاضر هم 10 ساله که باز نشسته شدن اما همچنان در کنگره سالانه شرکت می کنند که امسال در روسیه برگزار میشه و کل این 10 سال بازنشستگی رو به زنبور داری و تولید عسل مشغول بودن. آقا هادی معتقده با وجود پوشش متنوع و غنی گیاهی و آب و هوای ایران، زنبوردار ها خیلی ظلم می کنن که به زنبور شکر می دن، در حالی که تو این پوشش گیاهی و آب و هوا می شه با کیفیت ترین عسل ها رو بدست آورد.

آقا اسماعیل

تولیدکننده چای


آقا اسماعیل 20 سالی می شه که در زمینه چای لاهیجان فعالیت داره. ایشون هم باغ چای دارن، هم کارخانه چای. آقا اسماعیل می گه چای با کیفیت به دو عامل بستگی داره. یکی نوع پرورش چای هست که توسط باغدار انجام میشه و دیگری نوع فرآوری چای در کارخونه هست که بسیار روی کیفیت چای تاثیر داره. آقا اسماعیل بهترین نوع چینش چای رو چینش با دست و به روش سنتی می دونه و البته تاکید می کنه چیدن چای با دستگاه هم به شرطی که دستگاه کیفیت مطلوب داشته باشه باعث افت کیفیت چای نمی شه و برای عمل آوری چای از هر دو نوع چینش چای استفاده می کنه. باغ چای ایشون در ارتفاعات دیلمان قرار داره.

رقیه خانم

تولیدکننده سبزیجات محلی گیلان و رب انار


رقیه خانم ساکن روستای سقالکسار هستن. ایشون خیلی فعالن و جهت درآمدزایی خودشون و خانم های روستایی فعالیت می کنن. کارهایی مثل کشت و برداشت گل محمدی و گلاب گیری، همکاری با دو شرکت دانش بنیان در رابطه با گیاهان دارویی (رقیه خانم با یک شرکت دارویی قرارداد بسته و داروهای گیاهی خودرو که توسط خانم های روستا چیده میشن رو تامین می کنه.) ایشون همچنین مدیر عامل صندوق خرد زنان روستایی سقالکسار و کارگاه فرش بافی شکوفه هم هستن. برای کمک به خانم های روستا محصولاتشون رو جمع می کنه (مثل رب انار خانگی و سبزی چوچاق، سبزی خالواش و سبزی دلال) و به ما میده تا با فروشش به درآمدزایی خانم های روستایی کمک بشه. کارهای کشاورزی: کشت برنج، کشت صیفی جات گلخانه ای، پرورش گل های آپارتمانی، پرورش قارچ دکمه ای و صدفی و تولید کود ورمی کمپوست.

آقا مهرشاد

تولیدکننده بادام زمینی آستانه و کره بادام زمینی


آقا مهرشاد ساکن روستای دهسر از شهرستان آستانه هستن. خانوادگی زمین کشاورزی دارن و روی زمیناشون کار می کنن که از پدر بزرگشون بهشون رسیده. پدرش برنج می کاره و خودش بادام زمینی، چون کشت و کار روی بادام زمینی حساس تر از برنجه و سختی بیشتری داره. مهرشاد به خاطر علاقه زیاد کشت بادام زمینی رو انجام میده و می گه پدرش زیاد حوصله کار کردن روی بادام رو به خاطر سختی بیشتر نسبت به برنج نداره. حدود 50 سالی میشه که این خانواده در نسل های مختلف دارن کشاورزی می کنن و آقا مهرشاد از زمان دبیرستان که سر زمین به پدر و مادرش کمک می کرده به بادام زمینی علاقه پیدا می کنه و در حال حاضر تمام کار بادام زمینی آستانه رو صفر تا صد از کاشت، برداشت، خشک کردن، پوست کندن، بو دادن و کره گیری (کره بادام زمینی خانگی) خودش انجام میده.

آقا ابراهیم

تولیدکننده زیتون و روغن زیتون رودبار


نام: سید ابراهیم شفیعی، متولد ۱۳۶۴، مساحت باغ: ۶ هکتار
ارقام درخت زیتون: ماری، شنگن زرد، زیتون کنسروالیا، مانزالیا
عمر درختان:۳۵ ساله
این باغ در رودبار گیلان به دست پدر سید ابراهیم احداث شده و در چند سال اخیر به دلیل از کار افتادگی پدر به ایشون واگذار شده تا کارهای باغ رو انجام بدن. سید ابراهیم به جای اینکه باغ رو بفروشه، از مهندسین و متخصصین جهاد کشاورزی برای اداره و بالا بردن بهره وری باغ زیتون استفاده می کنه و تونسته سالیانه حدود 15 تن زیتون از هر هکتار زمین برداشت کنه. از این 15 تن مقداریش به صورت خام به فروش میرسه و مقدار دیگه به صورت فرآورده های زیتون، مثل روغن زیتون اصل رودبار و ... به فروش می رسه.

آقا ابراهیم

تولیدکننده برنج


سید ابراهیم حسینی 16 شهریور 1350 به دنیا اومده. ایشون در روستای پایین محله غازیان نزدیک سد سنگر (سد سپیدرود) زندگی می کنه. از سال 1330 پدرش شروع به کاشت برنج دم سرخ و دم سیاه روی زمیناش می کنه. سید ابراهیم میگه 14-15 سالش بود که سر زمین به پدرش کمک می کرد و از اون زمان کاشت برنج رو یاد گرفته. آبی که وارد زمینا میشه از سد سپیدرود میاد و وارد زمینای خودش، خانواده ش و خانمش میشه که همه برنج هاشمی و برنج علی کاظمی می کارن.

حسین نیک قلب

تولیدکننده عسل چهل گیاه


حسین نیک قلب ۳۵ ساله متولد لاهیجان. کارشناس ارشد پرورش زنبور عسل که ۶ سال هست به زنبورداری مشغول هستم. کلنی هاسالی ۲ الی ۳ بار به مناطق مختلف داخل و خارج استان جهت بهره برداری از محصولات مختلف زنبور عسل کوچ داده میشن. عمده تولید زنبورستان در حال حاضر عسل، ملکه زنبور عسل، ژل رویال و گرده گل هست.

کبری خانم

تولیدکننده چای دستی


خانم کبری صداقتی باغدار چای هستن که در روستای تجن گوکه حوالی آستانه اشرفیه زندگی می کنن. کبری خانم از بچگی برداشت و عمل آوری چای دستی رو یاد گرفته. با اینکه بیشتر باغدارها، چای رو برای کارخانه می چینن، اما ایشون فکر می کنه چای دستی بهتر و خوشمزه تر از چای کارخانه هست و هنوز مقدار زیادی از برگ های باغش رو با دست فرآوری می کنه و معتقده که دیگران تنبل شدن که دیگه به روش سنتی چای درست نمی کنن. کبری خانم تمام برگ ها رو با دست میچینه چون معتقده بهترین روش برای چیدن برگ اینه که با دستت انتخاب کنی کدوم رو بچینی و اگه تنبلی کنی و با قیچی این کار رو انجام بدی حتما مقداری برگ بی کیفیت و قدیمی با سایر برگ ها مخلوط میشه و کیفیت چای رو پایین میاره.

آقا صابر

تولیدکننده چای کارگاهی تک خاستگاه


آقا صابر سال ها به همراه خانواده چای رو به صورت دستی و خانگی برای مصرف شخصی تولید می کرده. از سال 1399 با توجه به آشنایی کامل با مراحل تولید چای تصمیم می گیره به صورت عمده و در گارگاهی شخصی چای تولید کنه. از طرف دیگه آقا صابر و خانواده باغ چای دارن و برگ خام برای تولید چای رو از باغ خودشون تامین می کنن. این کار باعث میشه کنترل بیشتری روی کیفیت برگ داشته باشن و کیفیت چای تولید شده بالا بره. به همین دلیل آقا صابر داره چای کارگاهی تک خاستگاه با کیفیت تولید می کنه.